Skip to main content

Hoe bereik je een succesvol wereldwijd partnerschap.

Internationale partnerschappen zoeken is een gewaagde zet die je uitzicht en je hele bedrijf kan veranderen. Samenwerken met een ander bedrijf is een van de meest effectieve manieren om je klantenbestand uit te breiden, strategische partnerschappen stellen je in staat meer waarde te bieden aan je bestaande klanten. De sleutel tot een succesvol partnerschap is het hebben van vertrouwen en communicatie. Veel ondernemers vinden het moeilijk om succesvolle partnerschappen aan te gaan, hier zijn 5 manieren om je van een succesvol partnerschap te verzekeren.

5 manieren om een succesvol wereldwijd partnerschap te bereiken.

1. Stel duidelijke verwachtingen.
Als je duidelijk bent over wat je levert en wat je voor je klanten zult bereiken en wat daarvoor nodig is, zal dat verwarring wegnemen bij beide bedrijven binnen het partnerschap, de werknemers en de klanten. Maak je sterke punten en tekortkomingen van tevoren bekend en dring aan op dezelfde mate van eerlijkheid van je partner.

2. Kies de juiste mensen om mee samen te werken.
Dit is de basis van elk succesvol partnerschap. Je moet partners kiezen waarvan de waarden en doelstellingen overeenstemmen met die van je bedrijf, zodat je een wederzijds voordelige relatie kunt vormen. Denk na over wie je bedrijf vertegenwoordigt. Hebben deze mensen internationale ervaring? Leren ze graag over nieuwe culturen en plaatsen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen voor je zelfs maar partner wordt.

3. Jullie moeten er allebei voordeel bij hebben.
Je potentiële partners moeten ervan overtuigd zijn dat het partnerschap hen positief zou beïnvloeden. het partnerschap gaat over in harmonie zijn en samen alle beslissingen nemen. Elke partij zou zijn sterke punten gebruiken om in een win-win situatie te eindigen.

4. Leer de plaatselijke gebruiken kennen.
Verscheidene partnerschappen zijn in het verleden afgebrokkeld omdat de principalen de plaatselijke gebruiken niet begrepen. De juiste etiquette voor het voeren van een gesprek, onderhandelen, en het houden van een vergadering verschilt van cultuur tot cultuur, dus je moet je onderzoek doen om ongelukken met partners te voorkomen.

5. Zorg ervoor dat je partner als deel van je team wordt beschouwd.
Je partnerschap moet er echter niet alleen op gericht zijn te profiteren van de technologie of het klantenbestand van het andere bedrijf. Om het partnerschap zo waardevol te maken als het maar kan, moet het ook gaan over leren, groeien, en profiteren van elkaars kennis en ervaring.

3 tips om rekening mee te houden om tot een succesvol partnerschap te komen.
– Maak er een win-win situatie van.
– Wees eerlijk in je verwachtingen.
– Wees bereid van elkaar te leren.

Voor meer informatie over internationaal uitbreiden, bekijk enkele van onze eerdere blogs hier.

Leave a Reply