Skip to main content

Ieder jaar zoeken er talloze mensen naar de tarieven voor het inschakelen van een tekstschrijver. Een vraag die we dan ook met regelmaat krijgen (en tegenkomen in de Google resultaten) is: ‘wat kost een tekstschrijver’. Logisch natuurlijk, je wilt namelijk wel weten wat een gebruikelijk tarief voor een SEO tekstschrijver, een website copywriter of een offline media tekstschrijver is. Het investeren in een goede copywriter is het meer dan waard!

Nu is het inderdaad zo dat de tarieven van een copywriter nogal verschillen, het is voor een bedrijf nooit eenvoudig om de tarieven vast te stellen. Zo zul je rekening moeten houden met de soort tekst, of er rekening gehouden moet worden met SEO, welk kanaal én de oplevertermijn. Bepaal je de prijs van een tekstschrijver op het aantal woorden dat hij of zij schrijft? Of bepaal je het tarief van een tekstschrijver op basis van het aantal uren, of het resultaat?

Your International geeft je antwoord op de vraag: ‘wat kost een tekstschrijver’. Zo weet je nét iets beter wat je kunt verwachten van jouw toekomstige tekstschrijver.

Proeftekst aanvragen

Wat is een copywriter – het schrijven van website teksten

Laten we bij het begin beginnen. Wat doet de copywriter nu precies? En wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver?

Een copywriter is een commerciële tekstschrijver die jou voorziet van wervende webteksten, of dat nu gaat om SEO teksten, of de teksten voor een e-mailcampagne. Deze teksten worden meestal gebruikt voor het aanbieden van een bepaald product of dienst. In tegenstelling tot een tekstschrijver, schrijft de copywriter specifiekere wervende teksten. Het gaat om teksten die een reactie op moeten roepen, het liefst bij jouw ideale doelgroep. Het is de bedoeling dat jouw potentiële klant actie onderneemt. Laat de copywriter dan ook de persoon zijn die je inschakelt om jouw bedrijf te voorzien van promotieteksten of landingspagina’s. Door de websiteteksten te laten schrijven zal je een hoop tijd en moeite besparen. Een tekstschrijver daarentegen schrijft informerende(re) teksten. Denk aan blogartikelen, brochures en maatwerk teksten. Hij of zij houdt over het algemeen geen rekening met SEO vindbaarheid of het wervende aspect.

Maar wat kost een tekstschrijver?

Over het algemeen maakt het voor een copywriter niet veel uit wat voor soort teksten hij of zij schrijft, wanneer hij of zij de SEO technieken mag toepassen, maak je de copywriter blij. Voor het schrijven van teksten gebruiken we 40 bewezen Copywriting Technieken, zodat iedere Your International partner profiteert van converterende en vindbare teksten.

Bij een tekstschrijver is dat anders. Tekstschrijvers zijn over het algemeen gespecialiseerd in één of meerdere vakgebieden. De prijzen van een tekstschrijver zullen verschillend zijn per opdracht, per freelancer en misschien zelfs per bedrijf. Al helemaal wanneer je op zoek bent naar maatwerk, zal je te maken krijgen met een uiteenlopend uurtarief voor de tekstschrijver. Het makkelijkste is om daarom even een offerte aan te vragen, zo weet je beter wat de tarieven voor de tekstschrijver zijn.

Of je gaat in zee met Your International, waar je altijd een duidelijke prijs hebt; per pagina, per uur of per woord. Wat jij wilt! Wil je 10 SEO pagina’s laten schrijven van 300, 500 of 1.000 woorden? Dan rekenen wij een standaardtarief. Ook voor het schrijven van wekelijkse Facebook content of een wekelijks blogartikel hanteren wij vaste prijzen – zo weet je altijd waar je aan toe bent!

Website teksten laten schrijven – de voordelen van Your International

  • Het inhuren van een copywriter voor het laten schrijven van website teksten is een goede investering. Je zet op de eerste plaats een bepaalde doelgroep aan tot actie. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om meer winst te behalen met jouw onderneming, want: meer websitebezoekers = meer winst!
  • Daarnaast zorg je door middel van een tekstschrijver dat je jouw websiteteksten als unieke content voldoen aan SEO waarde. Deze SEO waarde zorgt ervoor dat jouw teksten hoog in de zoekmachines zullen verschijnen.
  • Met 40+ beschikbare tekstschrijvers profiteer je altijd van de expertise van een schrijver die jouw niche, dienst of product begrijpt.

Website content van de hoogste kwaliteit is dé sleutel tot succes in een digitaal tijdperk!

Jij wilt weten wat we allemaal te bieden hebben voor het laten schrijven van de website teksten?

Vraag eenvoudig een gratis proeftekst aan!

Leave a Reply