Skip to main content

Hoe je je bedrijf met succes vanuit het buitenland kunt runnen

Ondernemer zijn in een geglobaliseerde wereld betekent dat je flexibel moet zijn. Of je je nu verheugt op het leven in het buitenland of merkt dat je naar een ander land moet verhuizen, het kan moeilijk zijn om het allemaal vanuit een ander deel van de wereld te regelen. Het enige wat je echter hoeft te doen is je voor te bereiden op verandering, zowel mentaal als logistiek. Hier zijn 5 manieren om je bedrijf met succes vanuit het buitenland te runnen.

5 manieren om je bedrijf met succes vanuit het buitenland te runnen.

1. Blijf in contact.
Communicatie is altijd een belangrijke factor voor succes. Zorg dat je je onderzoek gedaan hebt om je zo veel mogelijk beschikbaar te stellen voor je team. Dat kan betekenen dat je een plaatselijke SIM kaart moet kopen of dat je het dichtstbijzijnde café met gratis Wi-Fi opzoekt. Maak er een prioriteit van om hoe dan ook verbonden te blijven.

2. Mobiliteit
Mensen die vaak onderweg zijn moeten letten op welke gadgets nodig zijn om geen werk te missen. Dit betekent een gadget dat een sterke lading behoudt en niet gemakkelijk sterft. 80% van het werk kan op een mobiele telefoon gedaan worden, of het nu gaat om e-mails, gesprekken, sociale media, vergaderingen. Het enige wat je hoeft te doen is te zorgen voor een reserve stroomvoorziening om te zorgen dat je telefoon onderweg nooit zonder stroom komt te zitten.

3. Tijdzones.
Het kan lastig zijn in het buitenland te proberen sterke zakelijke relaties op te bouwen als de kantooruren verschillen de etiquette van het werken door verschillende tijdzones heen is een goede planning. Plan vergaderingen wanneer de meeste teamleden hun 9-5 uur hebben om de meerderheid niet tot last te zijn. Dit helpt om dingen gepland te houden en laat zien dat je in staat bent prioriteiten te stellen.

4. Neem betrouwbare medewerkers aan.
Onder de juiste leiding zullen zelfgemotiveerde medewerkers niet achterover leunen en ontspannen zodra jij uit je kantoor stapt, wat betekent dat de productiviteit niet zal kelderen terwijl jij niet op kantoor bent.

5. Technologie.
Als het om technologie gaat, kun je te maken krijgen met verschillende compatibiliteitsproblemen tussen een site en de host servers als je probeert script-gecodeerde instructies uit te voeren. Het helpt als je technisch onderlegd bent en kennis hebt van webhosting, codering en programmeren om voor je op reis gaat goed onderzoek te doen en problemen gemakkelijk op te kunnen lossen.

3 tips om je zaak met succes vanuit het buitenland te runnen.
– Zorg dat je apparatuur betrouwbaar is.
– Communicatie is de sleutel.
– Prioriteiten stellen is de sleutel.

Voor meer informatie over hoe je je bedrijf naar het buitenland kunt brengen, zie onze blogs hier.

Leave a Reply