Skip to main content

In Nederland zijn er meer dan 1.000 tekstschrijvers actief, sommige tekstschrijvers zijn gespecialiseerd in SEO teksten schrijven, waar andere schrijvers beter zijn in webshopteksten schrijven.

Aangezien het inschakelen van een goede tekstschrijver vaak vragen met zich meebrengt, is het verstandig om je goed in te lezen voordat je aan de slag gaat met het inhuren van een freelance tekstschrijver. Met de tips uit dit artikel helpen wij je een goede tekstschrijver vinden. Voor je het weet ben ook jij voorzien van een goede tekstschrijver!

Tekstschrijver gezocht – vakkennis

Commerciële teksten worden gezien als reclame of promotie voor een bepaald bedrijf of merk. Ook is het mogelijk dat een goede tekstschrijver wordt ingeschakeld voor het schrijven van informatieve teksten, denk aan handleidingen, blogartikelen of brochures. In tegenstelling tot een copywriter kan een tekstschrijver aan de slag met allerlei teksten, niet alleen de teksten die dienen ter promotie of online SEO teksten. Het doel van de schrijver is om op een unieke manier de boodschap van de klant om te zetten in een tekst.

Bij Your International snappen we dat vakkennis centraal staat, jouw product of dienst is speciaal, daarvoor moet een speciale tekst geschreven worden. Your International partners profiteren van een ruime keuzemogelijkheid: met 40+ beschikbare tekstschrijvers profiteer je altijd van de expertise van een schrijver die jouw niche, dienst of product begrijpt.Proeftekst aanvragen

Website tekstschrijver, SEO copywriter of schrijver voor productteksten

Let op de achtergrond van de tekstschrijver: is hij of zij een Website tekstschrijver, SEO copywriter of schrijver voor productteksten?

Door de website te voorzien van unieke teksten kan je jouw doelgroep op een bijzondere manier kennis laten maken met jouw dienst of product. Daarnaast is het mogelijk om een tekstschrijver in te schakelen die jouw teksten hoog in de zoekmachines zal laten verschijnen, middels SEO teksten, een goede tekstschrijver weet alles over het toepassen van de juiste zoekwoorden in de tekst en andere SEO technieken.

Kwaliteit van tekstschrijvers

Door te kiezen voor een van onze schrijvers, zorg je binnen no-time voor unieke en hardlopende content, op jouw website, social media of in jouw offline marketingcampagnes. Door bijvoorbeeld SEO teksten te laten schrijven, is het mogelijk om jouw site hoger in Google te laten verschijnen. Op die manier zorg je voor meer internetverkeer. Dankzij dit hogere internetverkeer stijgen het aantal verkopen en zorg je indirect voor een professionele uitstraling voor jouw bedrijf.

Flexibiliteit en oplevertermijn van webteksten

Het laten schrijven of ontwerpen van online content wordt de laatste tijd steeds vaker uitbesteed. Een logische stap, vinden wij bij Your International. Vee bedrijven hebben het namelijk veel te druk om bezig te zijn met copywriting en het schrijven van offline teksten. Een flexibele copywriting partner is daarom een uitkomst. Een freelance tekstschrijver inhuren? Let dan op vakkennis, SEO kennis en natuurlijk de flexibiliteit en oplevertermijn. Content kan sterk uiteenlopen, het is dan ook niet gelimiteerd tot het schrijven van enkel promotieteksten door een commercieel tekstschrijver. Zo kan het ook zijn dat je een handleiding wilt laten maken of dat je een nieuwsbrief wilt versturen. In het ideale geval weet een goede tekstschrijver hoe de tekst op een prettige manier moet inrichten.

Een goede tekstschrijver inschakelen brengt veel voordelen met zich mee

Maar tegelijkertijd ook veel vragen (en antwoorden). Door bijvoorbeeld te kiezen voor een SEO tekstschrijver is het mogelijk om binnen de online zoekmachines een hogere positie in te nemen. Enkele andere voordelen die een goede tekstschrijver oplevert zijn onder andere:

  • De beste website content voor op jouw site
  • Wervende social media content
  • Meer betrokkenheid met de klant
  • Een call to action voor commerciële teksten
  • Hoogwaardige content voor jouw marketingcampagnes

Wil je meer weten over het laten schrijven van effectieve teksten of heb je vragen? Vraag dan een gratis proeftekst aan!

Leave a Reply