Skip to main content

De top vijf plaatsen om een nieuw bedrijf te starten in Europa.

Als je besloten hebt je bedrijf naar Europa uit te breiden, heb je waarschijnlijk al een idee van waar je naartoe wilt verhuizen. Dit kan echter vaak beïnvloed worden door misvattingen over de plaats. Het is belangrijk na te gaan of deze plaats wel of niet goed is voor je bedrijf, in plaats van aan te nemen dat het zo is. Er zijn tal van factoren waarmee je rekening moet houden voor je naar een ander land in Europa verhuist, zoals financiering tot belastingen, en de beschikbaarheid van talent, er zijn veel factoren die meespelen bij de keuze van het beste land om een bedrijf in Europa te starten. Hier zijn de vijf beste plaatsen voor een nieuw bedrijf in Europa.

Vijf beste plaatsen om een nieuwe zaak te beginnen in Europa.

 

1. Denemarken
Denemarken is een van de best presterende economieën van de EU. Het staat bovenaan de Forbes ranglijst van beste landen om zaken in te doen door hoog te scoren in alle 11 maatstaven die Forbes gebruikt om zijn ranglijst te bepalen. Met weinig corruptie, een transparant regelgevend klimaat, en een sterke markteconomie. Ook de processen en kosten om een bedrijf te starten zijn er minimaal. Ondernemers vinden er ook de nodige infrastructuur al, en met een welvarende en goed opgeleide bevolking is het vinden van consumenten in Denemarken beduidend gemakkelijker dan in veel andere landen.

2. Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland kan bogen op een open economie met een hoge mate van economische vrijheid. Na hun financiële crisis hebben ze een aanhoudende economische groei doorgemaakt.
Een bedrijf oprichten in Nieuw-Zeeland is betrekkelijk moeiteloos. Eenmanszaken kunnen werken zonder enige formele of wettelijke procedures te volgen, terwijl bedrijven in een paar uur online geregistreerd kunnen worden tegen een zeer geringe vergoeding (NZ$150).
De regering doet haar best om buitenlandse investeringen aan te moedigen en het belastingstelsel blijft bedrijfsvriendelijk. Als je in Nieuw-Zeeland een bedrijf wilt opzetten, liggen er veel kansen in de bouwsector, vooral voor ontwerpers en ingenieurs.

3. Noorwegen
De Noorse economie is tijdens de wereldwijde financiële crisis sterk gebleven, met een van de hoogste BBP’s per hoofd van de bevolking ter wereld en een werkloosheid van minder dan 4%. Hoewel de economie gedomineerd wordt door de olie- en gassector, die goed is voor 65% van de totale uitvoer van het land, zijn er mogelijkheden voor buitenlandse bedrijven die kwaliteitsgoederen aanbieden aan de bevolking met een hoog inkomen.
Het ondernemingsklimaat is aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders omdat het oprichten van een bedrijf weinig kost. Noorwegen is geen lid van de EU, maar als lid van de Europese Economische Ruimte (EER) houdt het zich aan dezelfde handelspraktijken en vrijhandel met de rest van de EU.

4. Ireland
Hoewel de economie het tijdens de financiële crisis moeilijk had, is Ierland er weer bovenop gekomen. De regering heeft veel bedrijfsvriendelijke maatregelen ingevoerd om investeringen aan te moedigen, waaronder een lage vennootschapsbelasting van slechts 12,5% en versoepeling van het proces om in het land een bedrijf te starten.
Ierland heeft veel grote technologiebedrijven aangetrokken, waaronder Facebook, Google, LinkedIn en Twitter. Dit heeft een levendige tech scene bevorderd en veel talent en investeringen naar de regio gebracht. Ben je een internationaal gericht bedrijf met een geweldig idee dat zich in Ierland wil vestigen, dan biedt de regering van dit land steun, advies en soms zelfs investeringen aan ondernemers die een innovatief product en technologie hebben.

5. Nederlands
Nederlands is in het algemeen vriendelijk voor ondernemers. De Nederlandse regering neemt de traditie van het bevorderen van een gunstig ondernemingsklimaat zeer ernstig. Hoewel het belastingtarief hoog is (meestal 25%) laten de genereuze diensten de meeste ondernemers tevreden achter met de ruil. De overheid biedt ondernemers ook ruime overheidssteun, zoals subsidies en fondsen. Met een Engelse spreekvaardigheid van meer dan 90% blijkt het ook een ideale plek voor verhuizing na Brexit – en zou het ook voor jouw bedrijf de perfecte plaats kunnen zijn.

 

Leave a Reply