Skip to main content

Ieder jaar zoeken er talloze mensen naar de tarieven voor het inschakelen van een tekstschrijver. Een vraag die we dan ook met regelmaat krijgen (en tegenkomen in de Google resultaten) is: ‘wat kost een tekstschrijver’. Logisch natuurlijk, je wilt namelijk wel weten wat een gebruikelijk SEO teksten tarief, het uurtarief van een copywriter of de prijs per woord van een copywriter is. Al met al is het investeren in een goede copywriter het meer dan waard!

Nu is het inderdaad zo dat de tarieven van een copywriter nogal verschillen, het is voor een bedrijf nooit eenvoudig om de tarieven vast te stellen. Zo zul je rekening moeten houden met de soort tekst, of er rekening gehouden moet worden met SEO, welk kanaal én de oplevertermijn. Bepaal je de prijs van een tekstschrijver op het aantal woorden dat hij of zij schrijft? Of bepaal je het tarief van een tekstschrijver op basis van het aantal uren, of het resultaat?

 Your International geeft je antwoord op de vraag: ‘wat kost een tekstschrijver’. Zo weet je nét

iets beter wat je kunt verwachten van jouw toekomstige tekstschrijver, en wat het uurtarief van een tekstschrijver is.

Tarieven tekstschrijver – het schrijven van website teksten

Laten we bij het begin beginnen. Wat doet de copywriter nu precies? En wat is het verschil tussen een copywriter en een tekstschrijver? Wat zijn de copywriter tarieven en wat zijn de tekstschrijver tarieven?

Wat doet een copywriter? Een copywriter is een commerciële tekstschrijver die jou voorziet van wervende webteksten, of dat nu gaat om SEO teksten, of de teksten voor een e-mailcampagne. Deze teksten worden meestal gebruikt voor het aanbieden van een bepaald product of dienst. In tegenstelling tot een tekstschrijver, schrijft de copywriter specifiekere wervende teksten. Het gaat om teksten die een reactie op moeten roepen, het liefst bij jouw ideale doelgroep. Het is de bedoeling dat jouw potentiële klant actie onderneemt. Laat de copywriter dan ook de persoon zijn die je inschakelt om jouw bedrijf te voorzien van promotieteksten of landingspagina’s. Door de websiteteksten te laten schrijven zal je een hoop tijd en moeite besparen. Een tekstschrijver daarentegen schrijft informerende(re) teksten.

Denk aan blogartikelen, brochures en maatwerk teksten.

Hij of zij houdt over het algemeen geen rekening met SEO vindbaarheid of het wervende aspect.

Bij een tekstschrijver is dat anders. Tekstschrijvers zijn over het algemeen gespecialiseerd in één of meerdere vakgebieden. De prijzen van een tekstschrijver zullen verschillend zijn per opdracht, per freelancer en misschien zelfs per bedrijf. Al helemaal wanneer je op zoek bent naar maatwerk, zal je te maken krijgen met een uiteenlopend uurtarief voor de tekstschrijver. Het makkelijkste is om daarom even een offerte aan te vragen, zo weet je beter wat de tarieven voor de tekstschrijver zijn.

Maar wat kost een tekstschrijver?

Over het algemeen maakt het voor een copywriter niet veel uit wat voor soort teksten hij of zij schrijft, wanneer hij of zij de SEO technieken mag toepassen, maak je de copywriter blij. Maar nu blijft de vraag. Wat zijn de SEO Copywriting tarieven… Je hebt ze van 1 cent per woord (en ja, zelfs copywriters met een lager tarief per woord) tot en met tekstschrijver tarieven van 25 cent per woord. Het ligt natuurlijk aan jouw wensen, ben je tevreden met basic teksten voor een affiliate website? Of wil je een conversiegerichte salespagina laten schrijven waarbij alles tot in de puntjes klopt?

Iets met peanuts en monkeys..

De prijs per woord van een tekstschrijver hangt af van de kwaliteit. Tarieven copywriting:

  • Lage kwaliteit: 1 tot en met 5 cent per woord.
  • Medium kwaliteit: 6 tot en met 10 cent per woord
  • Hoge kwaliteit: 10 cent of hoger per woord.

Of je gaat in zee met Your International, waar je altijd kunt rekenen op duidelijke copywriter tarieven; per pagina, per uur of per woord. Wat jij wilt! Wil je 10 SEO pagina’s laten schrijven van 300, 500 of 1.000 woorden? Dan rekenen wij een standaardtarief. Ook voor het schrijven van wekelijkse Facebook content of een wekelijks blogartikel hanteren wij vaste prijzen – zo weet je altijd waar je aan toe bent!

De seo tekstschrijver tarieven zijn duidelijk en je kunt altijd rekenen op een staffelkorting. Zo hoef je je nooit meer af te vragen; wat kost een tekstschrijver?!

Website teksten laten schrijven – de voordelen van Your International

  • Het inhuren van een copywriter voor het laten schrijven van website teksten is een goede investering. Je zet op de eerste plaats een bepaalde doelgroep aan tot actie. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om meer winst te behalen met jouw onderneming, want: meer websitebezoekers = meer winst!
  • Daarnaast zorg je door middel van een tekstschrijver dat je jouw websiteteksten als unieke content voldoen aan SEO waarde. Deze SEO waarde zorgt ervoor dat jouw teksten hoog in de zoekmachines zullen verschijnen.
  • Met 40+ beschikbare tekstschrijvers profiteer je altijd van de expertise van een schrijver die jouw niche, dienst of product begrijpt.

Website content van de hoogste kwaliteit is dé sleutel tot succes in een digitaal tijdperk!

Leave a Reply