Skip to main content

Wist je dat webshop eigenaren die bloggen tot wel 50% meer websitebezoekers krijgen?

Toen blogs net opkwamen, in het jaar 2000, was bloggen een activiteit die meestal werd ondernomen door muziek- of filmfans, politieke opiniemakers en online dagboekschrijvers.

Anno 2022 is het bijna verplicht voor elk bedrijf. Eenvoudig gezegd geeft het schrijven van blogs je webshop meer pagina’s, meer content, en daarmee meer kans om gevonden te worden door nieuwsgierige klanten.

Content marketing in de vorm van bloggen is een goedkope vorm van marketing

Content marketing, waaronder bloggen, kost tot wel 60% minder dan traditionele marketing. En het genereert tot wel drie keer zoveel leads. Het is een must voor de marketing, maar toch negeren veel webshop eigenaars de waarde van bloggen.

Wat weerhoudt webshops ervan om regelmatighun expertise online te delen om nieuwe klanten aan te trekken? Een eigen webshop hebben is heel leuk en lonend, maar het kan ook hard werken zijn en soms zwaar. Wij weten het als geen ander. Wij brengen een groot deel van onze dagen door met webshop eigenaars en webshop managers te helpen bij hun online marketing en de (omzet) groei van hun zaak!

Een van de hoofddoelen van je webshop is groeien.

En dat is alleen mogelijk als je het soort prospects aantrekt dat je wilt helpen en bedienen. Jij bent de expert van je product. Je hebt waarschijnlijk veel om over te schrijven. En dat is iets waar jouw concurrenten van kunnen dromen, echt! Er is niemand beter dan jij die jouw vakgebied kent. Jouw blog is er om je zoekresultaten te verbeteren, maar vooral ook om potentiële klanten te inspireren met praktische adviezen speciaal voor jouw potentiële klanten.

Bloggen is een geweldige manier om de aandacht te trekken van nieuwe klanten. Maar een blog beginnen vergt veel meer werk dan alleen maar slimme web design en SEO strategieën toepassen.

Welk doel wil je dat je blog dient?

Hoe wil je je lezers bereiken? En hoe zorg je ervoor dat je blog zich onderscheidt van de concurrentie? We hebben een aantal van onze favoriete richtlijnen voor nieuwe bloggers samengesteld – gebruik deze expertise om een sterke basis voor je eigen blog te leggen! Online vindbaarheid combineren met lokale bekendheid voor jouw webshop? We sturen je graag onze gratis whitepaper toe!

  • Ideeën voor blogberichten die je klanten graag zullen lezen
  • Hoe je je nieuwe blogberichten kunt promoten om aandacht te krijgen
  • Hoe je gevonden wordt op Google voor meer websitebezoekers en uiteindelijk meer klanten.
  • En zelfs 10 thema’s als cheat sheet om jouw e-commerce blog over te schrijven!

Leave a Reply