Skip to main content

Hoeveel woorden in SEO tekst? Veel copywriters en online marketeers zweren bij een minimum van 300 woorden per pagina. Ook zijn er talloze online online marketeers en copywriters die melden dat kortere teksten kwalitatief sterker zijn, en daardoor beter vindbaar. Ook zijn er verschillende bronnen die zeggen dat ‘meer is beter’. Wat is waar? Hoeveel woorden per pagina is ideaal? Hoeveel woorden in een SEO tekst gebruiken? Your International geeft uitleg!

Er bestaat geen ideaal aantal woorden per pagina voor een SEO tekst

Wanneer je schrijft met vindbaarheid als doel, wil je het beste antwoord geven op de vraag in de zoekopdracht. De hoeveelheid tekst niet af van hoeveel woorden per pagina. Het hangt af van:

  1. Het bedrijf waarvoor je schrijft

Tandartsen of plastische chirurgen moeten zoveel mogelijk aspecten van een procedure uitleggen. Patiënten willen meer te weten komen over de procedure en daarbij het antwoord op hun vraag op één pagina vinden. Een huwelijksfotograaf zal minder tekst nodig hebben, en het vooral moeten hebben van een uitgebreid portfolio.

  1. De complexiteit van de content

De inhoud van de website moet de vragen van jouw lezers beantwoorden. Te veel bedrijven schrijven teksten die alleen maar een overzicht geven van wat ze doen. Het is effectiever om in de teksten uit te leggen hoe het proces eruitziet, wat het bedrijf uniek maakt en waarom ze juist voor hen zouden moeten kiezen.

  1. De kwaliteit van de content

Ongeacht de lengte van de tekst en daarmee het aantal woorden per pagina, richt je je altijd op kwaliteit. Het is onverstandig om te overdrijven om een zogenaamde word count te halen. Schrijf wat nodig is om potentiële klanten te helpen jouw diensten of producten te begrijpen, te overtuigen en om vragen te beantwoorden.

Er is geen duidelijk antwoord voor het totale aantal woorden per pagina voor de beste SEO-resultaten. Op basis van de SEO resultaten van onze eigen klanten, raden wij aan om website content te ontwikkelen op basis van de kernwaarden, de complexiteit en de kwaliteit in plaats van een specifieke word count. Google’s algoritmes veranderen vrijwel dagelijks, er is niemand die precies weet wat de eisen zijn om hoger te scoren in Google.

300 woorden tekst – de ideale SEO tekst lengte?

Zoals hierboven beschreven, is er géén ideale SEO tekst lengte. Een minimum aantal van 300 woorden per pagina wordt aanbevolen. Zorg er in ieder geval dat alle woorden ergens op slaan, maak géén content om maar aan die magische grens van 300 woorden tekst te komen. Je moet weten dat het schrijven van SEO teksten nog steeds gaat om vragen van lezers te beantwoorden. Sommige pagina’s bevatten daarmee meer dan 300 woorden tekst, terwijl andere pagina’s meer dan 1000 woorden tekst bevatten. Wanneer je de vraag hoeveel woorden in een SEO tekst nog eens tegenkomt, weet je het antwoord!

Ook een blog heeft géén specifiek aantal woorden nodig.

Leave a Reply