Skip to main content
Een paar jaar geleden lanceerden we een verwijzingssysteem.
Dit is hoe het werkt: dankzij dit systeem kun je beloond worden voor een eenvoudige verwijzing.
Als een verwijzing naar een nieuwe klant leidt tot een vertaal- of copywriting klus, word je beloond met 20% van de totale omzet van de eerste vertaling van de nieuwe klant. (De hoogste doorverwijs bonus tot nu toe is €540, voor een eenvoudige doorverwijzing!)
Laten we zeggen dat je een webshop of dienstverlenend bedrijf benadert dat een website heeft, maar geen blogartikelen op zijn website heeft, of dat de spelling niet klopt, of misschien maar één taal op zijn website beschikbaar heeft.
In Nederland is het heel gewoon om meer talen op je website aan te bieden dan alleen Nederlands (onze moedertaal), veel bedrijven zijn internationaal gericht en bieden daarom een Engelse, Duitse, Franse en misschien zelfs een Spaanse of Italiaanse versie van hun website.
Dat betekent dat de markt (niet alleen in Nederland!) voor vertalingen er is. We hebben de afgelopen jaren ons team van freelance vertalers opgebouwd, we hebben nu de capaciteit voor meer opdrachten.

Toen ik begon, benaderde ik 80 bedrijven per dag, met een kort mailtje, waarin ik ze liet weten dat, bijv:

  • Er spelfouten op hun website stonden
  • Ze slechts 1 taal aanboden op hun website
  • Ze geen blogartikelen hadden op hun website
Ongeveer 25% antwoordde, en ongeveer 10% van die bedrijven huurde mij en mijn team uiteindelijk in om hun website te vertalen of hun blogartikelen te schrijven. Dat klinkt niet als veel, maar dat zouden 2 nieuwe klanten per dag zijn, met een gemiddelde orderwaarde van €800.
Stel dat ze ons inhuren om een webshop met 20.000 woorden te vertalen? Dat zou een orderwaarde van €2.000 betekenen, want onze prijs per woord is €0,10.
10% van €2.000 is €200. Dat is wat een eenvoudige verwijzing je zou opleveren!
Ik moet zeggen dat het eenvoudig klinkt, maar in feite is er geen garantie dat het bedrijf dat je bereikt, zelfs maar reageert op je bericht, telefoontje of e-mail. Verkoop kan erg demotiverend zijn, dag in dag uit ‘nee’ horen. Dit betekent dat deze side job beslist niet voor iedereen is weggelegd.
Als je echter de tijd hebt genomen om dit te lezen en nog steeds aan het lezen bent, en je denkt dat je er klaar voor bent, laat het ons dan weten! Ik zal je zeker voorzien van alle details, middelen, verkoop scripts, potentiële leads en meer.
Casper Schunselaar.

Leave a Reply