Skip to main content

Bloggers, freelance schrijvers, copywriters en andere content creators worden vaak geconfronteerd met een schijnbaar onmogelijke taak: het produceren van een geweldig artikel binnen een strakke deadline. Daarom is het belangrijk om schrijfvaardigheden te ontwikkelen waarmee je in korte tijd geweldige content kunt maken.

7 tips om snel een goed artikel te schrijven

In het internettijdperk is er steeds meer vraag naar schrijvers van artikelen die in korte tijd goede content kunnen schrijven. Het schrijven van artikelen of bloggen onder strakke deadlines mag echter niet ten koste gaan van goed schrijfwerk. Hier is een stap-voor-stap gids vol met geweldige tips om je te helpen een goed artikel te schrijven in recordtijd:

Houd een lijst met ideeën bij de hand

Je weet nooit wanneer een writer’s block zal toeslaan. Daarom is het belangrijk om een lijst bij te houden met ideeën voor potentiële nieuwsartikelen of persoonlijke verhalen die kunnen worden uitgebreid tot essays. Als je een idee hebt, schrijf het dan op in een notitieboekje of in een Word-document op je computer. Als het tijd is om te beginnen met schrijven, heb je al een plek om te beginnen.

Zorg dat je niet wordt afgeleid tijdens het schrijven of vertalen

Veel mensen beweren dat ze beter werken als ze aan het multitasken zijn. Zelden is dit ook echt het geval, zeker niet als het de bedoeling is om in korte tijd een heel artikel te schrijven. De beste artikelen vereisen je volledige en onverdeelde aandacht. Voordat je begint met het schrijven van de eerste zin, moet je de tv uitzetten en de sociale media dempen, zodat je je alleen kunt concentreren op het schrijven van het artikel.

Voordat je begint met schrijven: doe content onderzoek.

Onderzoek is belangrijk voor elk stuk, maar het is ook gemakkelijk om in de val te lopen van het besteden van te veel tijd aan onderzoek en niet genoeg tijd aan het schrijven van je eerste ontwerp. Als je op zoek bent naar feiten of statistieken om je betoog te ondersteunen, probeer dan zo specifiek mogelijk te zijn in je zoektermen. Als je niet de ondersteuning vindt die je zoekt, kan de conclusie zijn dat je je scriptie of onderwerp moet aanpassen.

Teksten schrijven? Keep it simple

De aandachtsspanne van een lezer is over het algemeen kort, dus een van de beste dingen die je als schrijver kunt doen is je artikel direct en beknopt houden. Een maximumaantal woorden helpt je niet alleen om sneller te schrijven, maar het resulteert ook in een gestroomlijnd artikel dat zich concentreert op de belangrijkste punten en geen onzin bevat.

Probeer in opsommingstekens te schrijven

Het schrijven in opsommingstekens kan helpen je gedachten te ordenen en het artikel sneller af te ronden. Artikelen met opsommingstekens genereren ook vaak meer verkeer, omdat algoritmen van zoekmachines artikelen met opsommingstekens en tussenkopjes voorrang geven. Het gebruik van opsommingstekens bespaart niet alleen tijd, maar vergroot ook de kans dat het artikel de doelgroep bereikt.

Bewerk de teksten pas na het schrijven

Een van de meest voorkomende fouten die schrijvers maken is dat ze proberen te redigeren terwijl ze schrijven. Weersta deze drang. Proberen te redigeren terwijl je aan het schrijven bent kan je vertragen, waardoor de kans groter wordt dat je niet eens verder komt dan de intro. Goede schrijvers weten dat schrijven en redigeren twee verschillende en afzonderlijke processen zijn. Als je eenmaal het einde hebt bereikt, kun je teruggaan en je concentreren op het schrijven van de perfecte eerste regel, het aanscherpen van je eerste alinea, of het samenbinden van dingen met een slimme kicker.

Stel een timer in bij het schrijven van teksten

Een goede manier om sneller en efficiënter te schrijven is door te oefenen met het gebruik van een timer. Stel een timer in voor 30 minuten en kijk hoeveel je gedaan kunt krijgen. Je zult verbaasd zijn hoeveel je kunt produceren in een half uur geconcentreerd en ononderbroken schrijven.

Leave a Reply