Skip to main content

In totaal is 70 procent van de Fransen grappig. Tenminste… dat is wat ze zelf vinden. 

De resultaten van de peiling zullen ongetwijfeld een paar Britten en Amerikanen opzadelen met verbaasde blikken op hun gezicht.

Hoewel veel buitenlanders die hier wonen misschien twisten over het eten, de cultuur en de kwaliteit van het leven in Frankrijk. Is het redelijk om te zeggen dat het Franse gevoel voor humor anderen vaak niet raakt.

Natuurlijk is een groot deel van het probleem dat grappen verloren gaan tijdens de vertaling, maar met meer dan twee derde van de ondervraagden die zeggen dat ze zichzelf grappig vinden, vinden de Fransen tenminste dat ze een grappig stel zijn. De resultaten verschilden echter afhankelijk van geslacht, leeftijd en locatie. Over het algemeen zeiden meer Franse mannen dan vrouwen dat ze grappig zijn: 74% tov 65%.

Ook Franse jongeren vinden zichzelf grappiger dan oudere Fransen: 30 procent van de 18- tot 24-jarigen, zeiden dat ze “erg grappig” waren in vergelijking met slechts 8 procent van de 55-plussers. En het is misschien geen verrassing voor degenen die in de Franse hoofdstad wonen dat 76 procent van de Parijzenaren zichzelf amusant vinden.

Marc Hillman, die verschillende boeken over humor heeft geschreven, vertelde aan de Franse pers. “Als mensen zijn we gefocust op schrandere grappen, insinuaties en smachtigheid in plaats van op fijne humor,” ook zei hij dat “Engelse humor selectiever en verfijnder is.” Hillman meent dat de Fransen echt uitblinken op het gebied van woordspelingen.

De Britse komiek in Frankrijk, Ian Moore zegt het volgende: “De Fransen vinden het moeilijker om om zichzelf te lachen, wat een eigenschap is waar de Britten trots op zijn”, vertelde hij The Local.”

Bron: https://www.thelocal.fr/20190410/seven-out-of-ten-french-people-think-theyre-funny-but-do-you-agree

Leave a Reply