Skip to main content

Wil jij bijverdienen met copywriting maar vind je het lastig om uit te blinken zonder ervaring? Probeer jezelf dan op te stellen als expert in een bepaalde niche. Een artikel door Cryptocurrency Copywriter Ezra van Den Bosch.

Er zijn altijd nieuwe trends die copywriters nodig hebben voor content. Met Google Analytics kun je bijvoorbeeld nieuwe trends onderzoeken. Hierover is veel te vinden op Google. Zoek een gebied dat jijzelf interessant vindt, dit maakt het op lange termijn plezieriger. Des te nieuwer de trend, des te lager de concurrentie. Als voorbeeld heb ik “cryptocurrencies”. Een vrij nieuwe markt waar veel over te schrijven valt en waarvan de searches op lange termijn stijgen.

Copywriting Niche Markten Tip 1: Maak je de taal eigen

Leer de “taal” en de onderwerpen die lezers bezighouden van de niche die je hebt gekozen zo goed mogelijk door jezelf in te lezen via websites als Medium, Steemit, Quora etc.

Copywriting Niche Markten Tip 2: Produceer je eerste content

Bouw een reputatie op als “expert” door een eigen blog te starten en artikelen te produceren over onderwerpen binnen de markt, hierbij is originaliteit enorm belangrijk. Het verspreiden kan bijvoorbeeld op Medium, Steemit of zelfs via een eigen provider/website. Grote platformen zoals Medium en Steemit helpen met SEO omdat ze al een hoge ranking hebben.
Een bijkomend voordeel van Steemit is dat het platform een ingebouwd compensatiesysteem heeft in de vorm van cryptotips. Mensen die jouw artikel interessant vinden, kunnen je Steemit geven met één simpele klik.

Copywriting Niche Markten Tip 3: Bounties voor snel “geld”

Crypto biedt een nieuwere en andere, volatiele vorm van compensatie met een interessante ROI. De investering? Jouw tijd. Copywriters in crypto worden in projecten vaak uitbetaald via zogeheten “bounties” waarbij je crypto krijgt in ruil voor de opdracht. Deze bounties worden onder andere aangeboden via fora als “Bitcointalk”. Houd rekening met:
➤➤ Is het project betrouwbaar?
➤➤ Is de prijs van de compensatie in crypto redelijk?
➤➤ Kan de waarde van de bounty in de toekomst stijgen?

Behalve bounties en schrijven op Steemit kun je natuurlijk ook je eigen blog beginnen gericht op het publiek geïnteresseerd in je niche, om inkomsten uit affiliate marketing of advertenties te vergaren.

Door Cryptocurrency Copywriter Ezra van den Bosch

Leave a Reply