Skip to main content

Samenwerken met een tekstschrijver die in het buitenland gevestigd is brengt een aantal voordelen met zich mee.

Bij het zoeken naar de beste tekstschrijver voor je marketinginspanningen ben je niet beperkt tot de talentenpool binnen je organisatie, wat je niet alleen op de lange duur geld kan besparen, maar je ook meer mogelijkheden biedt voor potentiële kandidaten. Jammer genoeg brengt het werken met auteurs op afstand ook een paar beperkingen met zich mee waarmee je rekening moet houden. Het feit dat de tekstschrijver die je inhuurt in een andere tijdzone werkt dan die van jou en je bedrijf, vormt af en toe een grote uitdaging. Ook al lijkt een tijdsverschil van een uur niet zo’n grote zorg, tijdsverschillen van meerdere uren kunnen het samenwerken juist bemoeilijken. Hieronder volgen enkele aanwijzingen om in gedachten te houden als je met een tekstschrijver in een andere tijdzone te maken hebt, die het proces veel efficiënter zullen maken:

Informeer naar de specifieke tijdzone van de tekstschrijver

Als je een copywriter wilt inhuren die op afstand werkt, moet je zo snel mogelijk te weten komen in welke tijdzone elke sollicitant verblijft.

Je zou de tijd in elke zone moeten opschrijven, en deze gegevens dan bij je hebben terwijl je je beslissing neemt. Zorg ervoor dat je de tijdzone ter sprake brengt tijdens het gesprek nadat je een tekstschrijver hebt gekozen en de fundamentele aspecten van het op gang brengen van het project doorneemt, zoals de voorkeurswijze van contact en de beschikbare betalingskeuzes.

Houd deadlines in de gaten bij meerdere tekstschrijvers

De meeste hedendaagse PC’s en andere slimme gadgets bieden gebruikers de mogelijkheid om meerdere klokken in te stellen die verschillende tijdzones kunnen bijhouden. Dit is een uitstekende methode om bij te houden hoe laat het is in de tijdzone van je tekstschrijver, zodat je de tijd in een oogopslag kunt controleren en verwarring door verkeerde berekeningen kunt voorkomen. Heb je geen toegang tot een tweede softwareklok, dan kun je ook overwegen een goedkope klok te kopen en die aan te passen aan de juiste tijdzone.

Maak gebruik van twee verschillende tijden voor vergaderingen

Als je evenementen als vergaderingen of conferenties plant, moet je ervoor zorgen dat je zowel met je eigen tijdzone als met de tijdzone van de tekstschrijver rekening houdt, telkens als bepaalde tijdstippen worden opgegeven. Hoewel dit op het eerste gezicht een last lijkt, kan het echt een grote invloed hebben. Dit elimineert de mogelijkheid om een rekenfout te maken en maakt het bijhouden van timings in verschillende tijdzones overbodig; in plaats daarvan kunnen zowel jij als de tekstschrijver gewoon naar je plaatselijke tijd verwijzen om op tijd te zijn voor al je afspraken.

Zorg ervoor dat je de tijd twee keer controleert

Controleer de tijd voordat je je tekstschrijver belt of een verzoek stuurt om hem op Skype toe te voegen als je met hem of haar wilt praten.

Controleer de tijd, en controleer deze nog eens, om er zeker van te zijn dat je op een geschikt tijdstip bent voordat je belt. Je weet waarschijnlijk al welke tijden handig zijn voor onverwachte gesprekken en welke niet; controleer de tijd, en controleer hem nog eens, om zeker te zijn dat je op een geschikt tijdstip bent. Wanneer je de bijzonderheden van je boodschap aan het uitwerken bent, vergeet dan niet je tekstschrijver eraan te herinneren hetzelfde te doen.

Als je een deadline stelt, wees dan expliciet

Als je deadlines vaststelt, moet je er zeker van zijn dat je tekstschrijver weet op welke tijdzone je doelt, en als het enigszins mogelijk is, moet je de tijdstippen voor beide tijdzones aangeven. Als er veel tijdzones bij betrokken zijn, kan onzekerheid over deadlines een belangrijk probleem worden; je zult dus alles in het werk willen stellen om die mogelijkheid uit te sluiten. Als het halen van deadlines toch een probleem voor je wordt, praat er dan meteen over met je tekstschrijver, zodat je een oplossing kunt vinden die in beide tijdzones doeltreffend is.

Leave a Reply