Zaken doen in Chili

Bekijk onze referenties
Specialist in 20+ talen
Ervaren vertalers
Incl. kwaliteitscontrole
Vanaf € 0,06 cent per woord

De Chileense economie wordt universeel gezien als een van de meest stabiele, open en serieuze in Latijns-Amerika. Onder het

sociaal monetair model van winnende bedrijfssectoren dat sinds het tactische systeem is opgezet. Chili heeft een progressie van

primaire veranderingen, bijvoorbeeld de privatisering van staatsorganisaties en de produktie van een kader voor particuliere lijfrentesubsidies, met verschillende

verschillende activa en individuele registers.

Chili heeft zijn nieuwe financiële prestatie geassembleerd op de uitvoer van natuurlijke stoffen, het meest eminent koper. Zonder twijfel is de mijnbouw Chili’s grootste

grootste monetaire gebied. Tuinbouw en boswachterij zijn daarnaast belangrijke ondernemingen.

Codelco Chile, de belangrijkste staatsorganisatie van het land, is ’s werelds grootste kopermaker met een verwachte

200 jaar koper redt.

Met het op gang komen van de Europese en Aziatische handel, is de handel in boswachterijartikelen, groenten, natuurprodukten, vismeel en vis – het meest opvallend

zalm-hebben zich wezenlijk uitgebreid. Chili is bovendien een belangrijk wijnproducerend land geworden.

Verschillende plaatsen van kans en uitbreiding omvatten de reisindustrie. Chili, vooral zijn ervaringsdeelgebied de reisindustrie, heeft geprofiteerd van

de nieuwe opleving in de wereldwijde reisindustrie. Ook dit bestuursgebied heeft gigantische mogelijkheden voor toekomstige wendingen.

 

 

Kan een buitenlander zaken doen in Chili?

 

De voornaamste wettelijke keuzes om een wijkende aanwezigheid in Chili samen te stellen zijn de volgende:

Effectenvennootschap Een effectenvennootschap wordt gekarakteriseerd als een juridisch element dat gevormd wordt door een typisch vermogen dat gegeven wordt door investeerders die alleen op hun bijzondere kapitaalverbintenissen bedacht zijn, en waarop toezicht wordt gehouden door een Raad van Bestuur waarvan de personen in principe herroepbaar zijn.

 

Om een vennootschap op te richten zijn twee investeerders nodig, want de Chileense wetgeving staat geen volledig bezeten vennootschappen toe. De investeerders kunnen mensen of wettige elementen zijn, Chileens of onbekend, al dan niet in Chili woonachtig, en er is geen noodzaak van een uiterst of geringst kapitaal. Het volledige kapitaal moet binnen drie lange tijd gegeven en betaald worden. Zo niet, dan wordt het kapitaal volgens de wet verminderd tot de som die voldoende gegeven en betaald is.

Naamloze vennootschappen (LLC)

Dit soort organisaties wordt gekenmerkt door een overeenkomst waarbij ten minste twee gezelschappen ermee instemmen een verbintenis aan te gaan op dezelfde manier, met de bedoeling de daaruit voortvloeiende opbrengsten te verdelen. De verantwoordelijkheid van elke medeplichtige is beperkt tot de omvang van zijn kapitaalinbreng of tot een groter bedrag dat in de akte van de vennootschap is vastgelegd.

Zowel de naamloze vennootschap als de LLC kunnen gevormd worden met alleen onbekende medeplichtigen of investeerders. Ook chefs of dan weer toezichthouders kunnen buitenstaanders zijn, met praktisch geen andere beperking dan dat er voldoende chefs in Chili moeten zijn zodat het bestuur kan werken of, wegens LLC, een advocaat met voldoende bevoegdheden om de organisaties aan te pakken. De genoemde personen zijn niet wettelijk verplicht in Chili te wonen. Op het moment dat de onderneming of anderzijds de LLC door advocaten worden samengesteld, moeten ze in alle werkelijkheid voldoende macht hebben om genoemde reden. Als die machtiging in het buitenland gegeven wordt, moet ze voor een Notaris bekrachtigd worden en bij een Chileens departement geautoriseerd worden.

 

Is het gemakkelijk zaken te doen in Chili?

 

Doorgaan met Werken – Internationale Handel en Buitenlandse Investeringen in Chili. … Zoals blijkt uit de door de Wereldbank verspreide Doing Business studie, is Chili het 57ste minst veeleisende land om er zaken te doen.

 

Wat is de zakelijke etiquette in Chili?

 

Het zakenmilieu in Chili is formeler dan in de rest van Zuid-Amerika. Betrouwbaarheid wordt in het zakenleven over het algemeen beschouwd en verwacht. Wees er in elk geval op voorbereid dat Chilenen dertig minuten te laat kunnen zijn. Chilenen voelen zich over het algemeen liever niet gedwongen of gehaast.

Ontvang een proefvertaling

36

Aangesloten bureau's

79

Talen beschikbaar

239.000

Gemiddeld aantal woorden vertaald

Wat zijn de risico’s van zakendoen in Chili?

 

Chili is een liberale, open markteconomie met een sterke macro-economische soliditeit. Het is de vijfde grootste economie in Latijns-Amerika en heeft het meest verhoogde BBP per hoofd van de bevolking in de locale dat in 2019 na Panama op 25.057,1 US$ (KKP) aankomt. Progressieve wetgevende lichamen hebben zich gunstig aangepast aan reclamestrategieën en een liberaal financieel model met een doorgegaan met verplichting tot de staat van overheidsbijstand en het wegwerken van de armoede.

 

Chili werd 1,14% in 2019, vanwege de sociale nood en de onderbreking van de schepping vanaf half oktober. In 2020 begon de natie zich te herstellen van C19 zwaai in het derde kwartaal, terwijl het IMF schat dat Chili’s ontwikkeling in dat jaar met 6,3% daalde. Er wordt op gerekend dat de economie in 2021 met 5,8% zal terugveren. Chili zal tot de beste entertainers in het district behoren, met een groeiende vraag naar koper, een snelle uitrol van immunisaties en een des te consequenter herstel in grotere economieën. Snelle ontwerpen voor financieel herstel zullen aangedreven worden door kader, energie en vervoer. De ontwikkeling op middellange termijn zal komen van normale activa (vooral koper), de ontwikkeling van het gebruik in eigen land, solide durfkapitaalmogelijkheden en de voordelen van een open economie.

 

Volgens IMF-peilingen kwam de expansie in 2020 uit op 2,9% en zal ze naar verwachting iets afnemen tot 2,7% in 2021 en 3,0% in 2022; dit impliceert dat, ondanks de C19 pandemie, de doelstelling van 3% expansie vooralsnog gehaald wordt. De Centrale Bank heeft bovendien de rente tot 0,5% verlaagd om de monetaire crisis te beheersen. De expansie zou moeten doorwerken door de financiële ernstmaatregelen die het Ministerie van Financiën heeft gemeld. Het financiële tekort bedroeg – 3,3% van het BBP in 2020 en zal naar verwachting afnemen tot – 4,4% in 2021 en – 3,0% in 2022.

 

Chili’s over het algemeen hoge werkloosheidscijfer werd door C19 beïnvloed en breidde zich uit tot 11,4% in 2020. In elk geval verwacht het IMF dat dat percentage marginaal zal afnemen tot 10,2% in 2021 en 9,1% in 2022. De monetaire kosten van de pandemie kwamen als een dubbele schok: een solide lockdown die het gebruik en de durfbeweging in eigen land uitschakelde, en onrust op wereldwijde productenshows die de aan grondstoffen ondergeschikte economie van Chili trof. De overheidsschuld werd in 2020 op 32,8% van het BBP geschat en zal waarschijnlijk stijgen tot 37,5% in 2021 en 41,7% in 2022.

Wat is de moedertaal die in Chili gesproken wordt?

 

De gezagstaal is Spaans. Mapudungun wordt gesproken door de Mapuche, terwijl Rapa Nui wordt gesproken door de Paaseilanders. Een kleine minderheid spreekt eveneens Aymara.

 

Is Engels belangrijk in Chili?

 

De belangstelling voor Engels Taalonderwijs (ELT) in Chili is groot, voor een groot deel gedreven door de behoefte aan Engelssprekende deskundigen, geleerden en vakmensen om zijn onverbiddelijk geïnternationaliseerde ondernemingen te bemannen. Chili heeft een enorme economie die gevoed wordt door het scheppen van mineralen, vooral koper.

 

Heb ik een vertaler nodig als ik zaken doe in Chili?

 

Spaans is de gezagstaal en je zult talrijke Chilenen ontmoeten die liever in het Spaans dan in het Engels communiceren omdat ze het niet goed of helemaal niet spreken. In het geval dat je niet in het Spaans communiceert, raden we je aan een bemiddelaar in te schakelen op welk moment je ook een belangrijke conferentie hebt.

 

 

Native vertalers en moedertaalsprekers hebben een perfect begrip van het Spaans.

Een professionele vertaler die naar zijn moedertaal vertaalt is bedreven in alle taalkundige nuances van die taal. Omdat ze hun hele leven al Spaans spreken en de taal schrijven, hebben ze zowel een besef van de subtiliteiten ervan als een uitgebreide woordenschat. Dankzij de vaardigheden van deze professional profiteer je van een vertaling van hoge kwaliteit, die volkomen trouw is aan het origineel.

Door een beroep te doen op een professionele, native Spaanse vertaler, krijg je een vlotte, consistente vertaling. Dit zal niet alleen je bedrijf internationaal helpen, maar ook je merkimago bevorderen en je reputatie versterken.

Ook kennen Spaanse vertalers de plaatselijke cultuur heel goed. Behalve een perfecte beheersing van de Spaanse taal zal de vertaler in zijn moedertaal ook een grote kennis hebben van de culturele normen die gelden in het land waar de vertaling op gericht is.

Daardoor zijn ze in staat alle elementen van de taal op een nauwkeurige en relevante manier te vertalen. Dit is bijzonder belangrijk voor vertalingen van sociale netwerken, websites, of andere marketing- of reclame-inhoud, die een grondige kennis van de plaatselijke cultuur vereisen.

1

Vraag een proefvertaling of direct een offerte aan

Binnen 1 uur reactie van een van onze projectmanagers.
2

Laat ons jouw specifieke wensen weten voor het beste resultaat.

Na uitgebreid onderzoek over het onderwerp, een oriëntatiegesprek of een duidelijke briefing met eventuele terminologie garanderen we het beste resultaat.
3

We vinden de beste vertaler voor jouw content.

We houden rekening met ervaring binnen jouw sector, de gewenste doelgroep en de beste tone of voice voor het beste resultaat.
4

Aan de slag!

Na akkoord starten we direct met het vertalen van jouw content. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte. Goed om te weten: projectmanagement is altijd inbegrepen, zo ook proofreading door een tweede vertaler
5

Oplevering en kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Mochten er binnen 14 dagen nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard samen doornemen en eventuele feedback doorvoeren.

Vul jouw gegevens in

en ontvang direct meer informatie

  Veel gestelde vragen

  Kan ik een gratis proefvertaling ontvangen?

  Zeker weten! Als je op zoek bent naar het vertaalbureau dat het beste bij jouw bedrijf past, is het niet vreemd dat je door de bomen het bos niet meer ziet – wij laten je graag kennismaken met onze kwaliteitsvertalingen. Je kunt een gratis proefvertaling van 250 woorden aanvragen, in elke mogelijke talencombinatie.

  Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de vertaling?

  Wij garanderen kwalitatief hoogwaardig vertaalwerk door uitsluitend samen te werken met hooggekwalificeerde native vertalers. Als de vertaling toch niet voldoet aan jouw wensen, passen wij deze graag aan jouw feedback aan.

  Bovendien zorgen we ervoor dat we de vertaling altijd op tijd leveren. We hebben nog nooit een deadline gemist. In het onwaarschijnlijke geval dat dit gebeurt, vergoeden wij het volledige bedrag.

  Voor wie werken jullie?

  We werken momenteel samen met grote internationale beursgenoteerde bedrijven waaronder MyProtein en Blackhawk. Ook werken we regelmatig voor goede doelen.

  Meer dan 100 partners in Nederland bouwen op onze vertalingen. Wil je meer informatie over onze referenties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Doen jullie meer dan alleen vertalingen?

  Ja! Van oorsprong zijn wij internationale consultants en marketeers. Wij bieden onze klanten internationaal SEO keyword onderzoek, internationale marketingcampagnes en advies over importeren, exporteren en ondernemen in het buitenland.

  Wat kost een vertaling bij Your International?

  Goede vraag. Wij vertalen al vanaf €0,07 per woord!

  Wat voor teksten of documenten vertalen jullie?

  Er zijn nauwelijks documenten die we niet vertalen, we vertalen dus inderdaad vrijwel alles: van websites, flyers en blogartikelen tot boeken en gedichten. Het maakt niet uit hoe je de teksten bij ons aanlevert: je kunt ons een Word-, Excel- of CSV bestand aanleveren. Daarnaast werken we in verschillende Content Management Systemen waaronder WordPress, Magento en Joomla.