Zaken doen in Bangladesh

Bekijk onze referenties
Specialist in 20+ talen
Ervaren vertalers
Incl. kwaliteitscontrole
Vanaf € 0,06 cent per woord

Bangladesh is 8 streepjes vooruitgegaan in de wereldwijde eenvoud van het doorvoeren van werk, door zich te plaatsen op 168 van de 190 regio’s, volgens een rapport van de Wereldbank.

De natie steeg naar de positie van de 168e van de 176e in het eerdere jaar, zei de WB in haar vandaag uitgebrachte Doing Business 2020 rapport.

 

Kan een buitenlander zaken doen in Bangladesh?

 

Onbekende geldschieters mogen op veel gebieden bijdragen of aandelen opeisen of organisaties consolideren. Voor bepaalde gebieden is een eerdere goedkeuring nodig. Niet-vertrouwde financiers mogen ook samen met een buurt of een andere niet-bekende financiers een organisatie opzetten.

De voornaamste belemmering is het inschrijven van de onderneming. De geldschieter moet zijn bedrijf in Bangladesh inschrijven om overheidsvereniging te krijgen. Om de associatie te krijgen moet hij een onvergankelijk grootboek openen. Dan, op dat punt, moet het de bekrachtiging van Joint Stock Company nemen.

 

Is het gemakkelijk zaken te doen in Bangladesh?

 

Bangladesh staat op plaats 168 van 190 economieën wat betreft de eenvoud van het zakendoen, volgens de meest recente jaarlijkse evaluaties van de Wereldbank. De positie van Bangladesh verbeterde van 176 in 2018 tot 168 in 2019. bron: Wereldbank

De eenvoud van zakendoen in Bangladesh kwam van 2008 tot 2019 op het middenpunt van 148,58, met een recordbrekende hoogte van 178 uit elk 2015 en een recordlaagte van 115 uit 2008. Deze pagina bevat een schets van geen zweten van zaken doen in Bangladesh. Eenvoud van zakendoen in Bangladesh – waarden, verifieerbare informatie en grafieken – werd steeds ververst op december van 2021.

 

Wat is de zakelijke etiquette in Bangladesh?

In het algemeen is de zakelijke kleding in Bangladesh gematigd. Mannen dragen in de regel schemerige pakken en schoenen. Dames dragen meer gematigde maatpakken en pullovers en proberen geen onbedekte kledingstukken of mouwloze kledingtypes te dragen. Ondanks het feit dat het in veel stukken van Bangladesh voortdurend zomer is, zou je geen ontspannen kleding moeten dragen.

Wat wordt in Bangladesh als onbeleefd beschouwd?

Het wordt als onbeleefd beschouwd om je benen te vouwen of te roken in het zicht van oudere mensen. Jongeren zouden meer doorgewinterde personen kunnen herkennen aan contact met hun voeten. Bangladeshi’s staan niet regelmatig in de rij op overvolle openbare plaatsen, bijvoorbeeld treinstations of winkels.

Wat zijn de risico’s van zakendoen in Bangladesh?

Politieke en economische :

1) In Bangladesh geldt een parlementair meerderheidsstelsel. Twee groeperingen, de Awami League (AL) en de Bangladesh Nationalist Party (BNP), hebben sinds de vrijheid in 1971, afgewisseld met tijden van militaire standaard, de regeringszaken overweldigd. De eerste minister, Sheik Hasina, bestuurt de regering en gebruikt uitgebreide individuele macht. Haar door de Awami League aangedreven Grote Alliantie behaalde in 2018 een lawine triomf in de totale politieke wedloop, ze won 96% van de zetels te midden van brede beschuldigingen van stemverdraaiing en terreur.

2) De relaties tussen de twee groeperingen zijn prikkelbaar en het politieke kader blijft boos en uitzonderlijk eenvormig. Op populariteit gebaseerde instellingen, waaronder parlement en buurtregering, zijn zwak. Het rechtvaardigheidskader is beschikbaar voor politieke obstructie. Politiek verzet wordt in feite op een ontspannen manier de kop ingedrukt terwijl de AL hun greep op de macht samenvoegen. Een draconische Digitale Veiligheidswet die in 2018 gepresenteerd wordt, sust de regeringspundits en koeioneert de media tot stilte. Kruipende tirannie brengt het gevaar met zich mee dat Bangladesh in een echte éénpartijstaat verandert.

3) Hoewel de politieke omstandigheid zorgwekkend is, vooral op langere termijn, heeft de relatieve kracht in combinatie met een gematigde volledige financiële regeling en een over het algemeen afzijdige benadering door de regering van het particuliere gebied de monetaire ontwikkeling in een verbazingwekkend tempo bijgehouden. Het tastbare BBP is $325 miljard en het BBP per hoofd van de bevolking is $2010 (Wereldbank: 2020 – hoger dan dat van India). De ontwikkeling van het bruto binnenlands product bedroeg meer dan 6% in het decennium tot 2019. Enigszins kort voor Covid was de ontwikkeling 8%, (hoger dan die van India en China). HSBC verwachtte in 2018 dat Bangladesh de meest verheven verhuizer in de ranglijst van het BBP zou zijn, omhoog van 42 naar 26, tegen 2030.

4) Bangladesh heeft een arbeidersklasse (anders gekarakteriseerd) van ongeveer 35 miljoen individuen: en het is een jeugdig land (40% is jonger dan 26). De bevolking, voor een groot deel homogeen, bedraagt ongeveer 165 miljoen, waarmee het naar bevolkingsomvang het achtste grootste land is. De kritieke drijfveren van de economie zijn de binnenlandse belangstelling, de nederzettingen en de RMG uitzendingen. Op korte en middellange termijn verwachten wij dat deze factoren financiële ontwikkeling zullen blijven creëren. Wanneer Bangladesh in 2026 de status van Minst Ontwikkeld Land verliest en niet langer in aanmerking komt voor financiering tegen gunstige voorwaarden en verlaging van invoerrechten, moeten andere middelen worden gevonden om de ontwikkeling te stimuleren, bijvoorbeeld uitbreiding van de directe buitenlandse investeringen en van de handel in grondstoffen.

5) Gemak van het zakendoen blijft van cruciaal belang om meer BDI aan te trekken en het blijft een heikel punt. Bangladesh staat op 168/190 in het Doing Business Report van de Wereldbank (2019). Een nexus tussen politiek en bedrijfsleven consolideert verbazingwekkende persoonlijke belangen die op de achtergrond indrukwekkende gevolgen gebruiken. Wellicht het meest aanstootgevende voorbeeld is het enorme aantal politiek geassocieerde niet-presterende voorschotten in de ondoeltreffend gecontroleerde financiële ruimte, die een gevaar vormen voor de monetaire stabiliteit.

6) De kapitaalmarkt is ondiep en de verbetering ervan wordt geblokkeerd door een voorzichtige strategie van forex de executives. Hoge invoerrechten en facultatief gebruik van richtlijnen zorgen voor vastgeroeste organisaties, waardoor de rivaliteit en het financiële potentieel van het land beperkt worden. De norm voor monetaire detaillering is over het algemeen slecht en mag niet vertrouwd worden bij het maken van speculatiekeuzes.

Ontvang een proefvertaling

36

Aangesloten bureau's

79

Talen beschikbaar

239.000

Gemiddeld aantal woorden vertaald

Wat is de moedertaal die in Bangladesh gesproken wordt?

Bengaals is de moedertaal van vrijwel de hele bevolking van Bangladesh. In elk geval hebben de inheemse minderheidsgroeperingen hun eigen dialecten en lingos, waarvan sommige Tibeto-Burman dialecten zijn.

Is Engels belangrijk in Bangladesh?

Op dit moment is het Engels in Bangladesh de op één na belangrijkste, vaak aanzienlijk belangrijker geachte taal dan de plaatselijke taal Bangla, geworden. Op instructiegebied heeft het een overheersende situatie verworven, omdat het gezien wordt als een methode om op individueel en publiek niveau vooruit te komen (Erling et al, 2012).

 

Heb ik een vertaler Bangladesh nodig als ik zaken doe in Bangladesh?

 

Bangladesh moet het veld van het tolken nog gebruiken, ondanks het feit dat de Bengaalse taal op enkele gebieden onoverzienbare uitstekende werken heeft die over de hele wereld verspreid en erkend zouden moeten worden.

 

Native vertalers en moedertaalsprekers hebben een perfect begrip van het Bengaals.

Een professionele vertaler die naar zijn moedertaal vertaalt is bedreven in alle taalkundige nuances van die taal. Omdat ze hun hele leven Bengaals gesproken en geschreven hebben, zijn ze zich zowel bewust van de subtiliteiten ervan als beschikken ze over een uitgebreide woordenschat. Dankzij de vaardigheden van deze vakman profiteer je van een vertaling van hoge kwaliteit, die volkomen trouw is aan het origineel.

Door een professionele, inheemse Bengaalse vertaler te gebruiken, krijg je een vlotte, consistente vertaling. Dit zal niet alleen je bedrijf internationaal helpen, maar ook je merkimago bevorderen en je reputatie versterken.

Ook kennen Bengaalse vertalers de plaatselijke cultuur heel goed. Behalve een perfecte beheersing van de Bengaalse taal zal de inheemse vertaler ook een grote kennis hebben van de culturele normen die gelden in het land waar de vertaling op gericht is.

Daardoor zijn ze in staat alle elementen van de taal op een nauwkeurige en relevante manier te vertalen. Dit is bijzonder belangrijk voor vertalingen van sociale netwerken, websites, of andere marketing of reclame inhoud, die een grondige kennis van de plaatselijke cultuur vereisen.

1

Vraag een proefvertaling of direct een offerte aan

Binnen 1 uur reactie van een van onze projectmanagers.
2

Laat ons jouw specifieke wensen weten voor het beste resultaat.

Na uitgebreid onderzoek over het onderwerp, een oriëntatiegesprek of een duidelijke briefing met eventuele terminologie garanderen we het beste resultaat.
3

We vinden de beste vertaler voor jouw content.

We houden rekening met ervaring binnen jouw sector, de gewenste doelgroep en de beste tone of voice voor het beste resultaat.
4

Aan de slag!

Na akkoord starten we direct met het vertalen van jouw content. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte. Goed om te weten: projectmanagement is altijd inbegrepen, zo ook proofreading door een tweede vertaler
5

Oplevering en kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Mochten er binnen 14 dagen nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard samen doornemen en eventuele feedback doorvoeren.

Vul jouw gegevens in

en ontvang direct meer informatie

  Veel gestelde vragen

  Kan ik een gratis proefvertaling ontvangen?

  Zeker weten! Als je op zoek bent naar het vertaalbureau dat het beste bij jouw bedrijf past, is het niet vreemd dat je door de bomen het bos niet meer ziet – wij laten je graag kennismaken met onze kwaliteitsvertalingen. Je kunt een gratis proefvertaling van 250 woorden aanvragen, in elke mogelijke talencombinatie.

  Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de vertaling?

  Wij garanderen kwalitatief hoogwaardig vertaalwerk door uitsluitend samen te werken met hooggekwalificeerde native vertalers. Als de vertaling toch niet voldoet aan jouw wensen, passen wij deze graag aan jouw feedback aan.

  Bovendien zorgen we ervoor dat we de vertaling altijd op tijd leveren. We hebben nog nooit een deadline gemist. In het onwaarschijnlijke geval dat dit gebeurt, vergoeden wij het volledige bedrag.

  Voor wie werken jullie?

  We werken momenteel samen met grote internationale beursgenoteerde bedrijven waaronder MyProtein en Blackhawk. Ook werken we regelmatig voor goede doelen.

  Meer dan 100 partners in Nederland bouwen op onze vertalingen. Wil je meer informatie over onze referenties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Doen jullie meer dan alleen vertalingen?

  Ja! Van oorsprong zijn wij internationale consultants en marketeers. Wij bieden onze klanten internationaal SEO keyword onderzoek, internationale marketingcampagnes en advies over importeren, exporteren en ondernemen in het buitenland.

  Wat kost een vertaling bij Your International?

  Goede vraag. Wij vertalen al vanaf €0,07 per woord!

  Wat voor teksten of documenten vertalen jullie?

  Er zijn nauwelijks documenten die we niet vertalen, we vertalen dus inderdaad vrijwel alles: van websites, flyers en blogartikelen tot boeken en gedichten. Het maakt niet uit hoe je de teksten bij ons aanlevert: je kunt ons een Word-, Excel- of CSV bestand aanleveren. Daarnaast werken we in verschillende Content Management Systemen waaronder WordPress, Magento en Joomla.