Tekstschrijver opleiding volgen?

Bekijk onze referenties
Specialist in 20+ talen
Ervaren vertalers
Incl. kwaliteitscontrole
Vanaf € 0,06 cent per woord

Wil jij leren hoe je teksten beter schrijft? Dan zal je ben je hier zeker niet alleen in, steeds meer mensen proberen om copywriter te worden om zo zelf hun eigen onderneming op te zetten. Door te kiezen voor tekstschrijver opleiding weet je zeker dat je de beste en meest professionele tips en tricks zal krijgen die je kunt gebruiken voor bij het schrijven. Nu nog lang niet iedereen bekend is met alles wat er komt kijken bij onze cursus tekstschrijver is het van belang om hier even iets dieper op in te duiken.

Van SEO landingspagina’s tot informerende blogartikelen en van converterende productbeschrijvingen tot commerciële websiteteksten.

Voor het schrijven van teksten gebruiken we 40 bewezen Copywriting Technieken, zodat iedere Your International partner profiteert van converterende en vindbare teksten, waaronder:

Een tekstschrijver opleiding volgen

De tekstschrijver is op dit moment een super populaire baan, het is nu eenmaal een zeer creatief beroep. Dit is dan ook waarschijnlijk de reden dat jij terecht bent gekomen bij onze tekstschrijver opleiding. Als tekstschrijver ga je aan de slag met het schrijven van webteksten. Hier zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan teksten voor bedrijven, maar ook aan de overheid schakelt vaak tekstschrijvers in voor het schrijven van content. Een tekstschrijver is er voor het schrijven van unieke teksten, dit zijn teksten die echt een bepaalde reactie op moeten roepen bij de mensen thuis. Aangezien je niet zomaar aan de slag kan gaan met webteksten schrijven is het handig om een tekstschrijver opleiding te volgen.

Hoe begin je als tekstschrijver?

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan of naar een andere carrière dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door te kiezen voor de opleiding tot tekstschrijver zal je in staat zijn om zelf als SEO tekstschrijver aan de slag te gaan. Nu is niet iedereen op de hoogte van wat een tekstschrijver eigenlijk is, laat staan wat de pluspunten zijn van het volgen van de opleiding tot tekstschrijver. Wij laten je vandaag wat meer zien over de dingen die je kunt verwachten bij het volgen van deze unieke opleiding.

Wat is een copywriter?

Voordat we ingaan op de redenen om zelf de opleiding tot tekstschrijver te volgen, is het handig om wat beter te kijken naar wat de freelancer eigenlijk doet. Wat is een copywriter nu eigenlijk? Een copywriter is de persoon die teksten schrijft.. Meestal wordt deze persoon ingehuurd door bedrijven om de teksten op de site te schrijven, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een folder moet worden gevuld met tekst.

Aangezien het van belang is dat je bekend bent met de verschillende methodes om de stijl van de teksten te bepalen, is het handig om een opleiding tot tekstschrijver te volgen. Dit zorgt ervoor dat je altijd weer de teksten zal kunnen schrijven die aansluiten bij wat het bedrijf zoekt. Een copywriter zal altijd in staat zijn om de webteksten te schrijven voor de doelstelling van het betreffende bedrijf. Na het volgen van een opleiding tot tekstschrijver zal ook jij kunnen reageren op de vraag ‘SEO-tekstschrijver gezocht’.

Waarom de opleiding tot tekstschrijver volgen?

Een groot voordeel van een copywriter is dat je middels SEO-toepassingen bedrijven kan helpen bij het verbeteren van hun online vindbaarheid. Voor de klant is dit een groot voordeel; vandaar dat deze altijd zoekt naar goede teksten die dit kunnen realiseren.
Ook is het zo dat je na het volgen van deze opleiding tot tekstschrijver zal weten hoe je de doelgroep aan moet zetten tot het ondernemen van een bepaalde actie. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die mensen willen aanmoedigen om hun nieuwsbrief te volgen. Heb je vragen over wat je kunt verwachten van de cursus tekstschrijven? Dan kan je natuurlijk altijd even contact met ons opnemen. We zullen je met veel plezier helpen om jouw zorgen weg te nemen.

Voordelen van onze tekstschrijver opleiding

Webteksten leren schrijven brengt een hoop voordelen met zich mee voor jezelf of voor je bedrijf. Het is onder andere zo dat je als tekstschrijver leert hoe je een wervende tekst kunt schrijven die aan de SEO waarden voldoet. De positie van de sites binnen Google en Bing zal zo aanzienlijk verbeterd worden, dit is iets waar veel opdrachtgevers op zitten te wachten. De websites die hoog boven in de zoekmachines staan zullen vaak meer bekeken worden, vandaar dat veel bedrijven op zoek zijn naar goede tekstschrijvers. Een tekstschrijver opleiding maakt het mogelijk om jouw kennis op dit gebied bij te schaven om zo ook de leukste klussen binnen te slepen.

Als tekstschrijver leren schrijven aan de hand van 40 copywriting technieken, uit ons fysieke boek Starten met Copywriten.

Ontvang een proefvertaling

36

Aangesloten bureau's

79

Talen beschikbaar

239.000

Gemiddeld aantal woorden vertaald

Als tekstschrijver aansporen tot een bepaalde actie

Ook is het zo dat je als tekstschrijver ervoor kan zorgen dat de tekst aanzet tot een bepaalde actie, ook wel het toepassen van een call to action. De tekst zal wel iemand moeten prikkelen om door te lezen, het is niet de bedoeling dat de lezer afhaakt tijdens het lezen. Jij wilt ook alles leren over het schrijven van de meest professionele soorten voor bij jou op de site? Wij staan voor je klaar voor het verzorgen van een unieke tekstschrijver opleiding, een cursus waar je echt alles leert wat je maar moet weten.

Het volgen van de opleiding tot copywriter

Ben je op zoek naar een opleiding tot copywriter dan hebben we goed nieuws voor je, wij zijn er namelijk voor iedereen die copywriter wilt worden. Door te kiezen voor onze opleiding tot copywriter weet je zeker je op een eenvoudige wijze leert wat het inhoudt om teksten onder handen te nemen. Onze cursus teksten schrijven staat vol met de beste tips en tricks voor bij het schrijven , altijd weer van een hoog niveau. Nu is niet iedereen bekend met de functie van een tekstschrijver, ook weten ze niet wat de voordelen zijn van onze opleiding tot copywriter. Wij laten je daarom wat meer zien over het volgen van de opleiding tot copywriter, zo hoef je niet meer voor verrassingen te komen staan.

Een copywriter worden na onze opleiding tot copywriter

Straks zullen we je nog veel meer laten zien over de voordelen van het volgen van een opleiding tot copywriter, maar voor nu is het handig om wat beter te bekijken naar de functie die je eigenlijk als copywriter hebt. Een copywriter is iemand die alle mogelijke soorten teksten zal schrijven. In nagenoeg alle gevallen zal deze persoon schrijven voor andere bedrijven, echter komt het ook wel eens voor dat je als copywriter wordt ingeschakeld door de overheid.

De copywriter gaat aan de slag om de content aan te laten sluiten bij de rest van de site. Voor de content is er een hoge mate van vrijheid, dat is dan ook de reden dat een copywriter worden zo leuk is. Door de hoge mate van vrijheid die je zal hebben is het voor iedereen een goed idee om een opleiding tot copywriter te volgen. Het is echt een baan waar je met veel passie mee aan de slag kunt gaan.

De voordelen van onze opleiding tot professionele tekstschrijver

Je weet nu wel wat een tekstschrijver is, maar ben je al bekend met de voordelen die je zal ondervinden bij onze opleiding tot copywriter? Een groot voordeel van onze opleiding tot copywriter is al even kort benoemd, dit is dat je geholpen wordt door de echte specialisten. Deze specialisten geven je onder andere handige tips en tricks voor het verhogen van de leesbaarheid en de SEO waarde. Voor de klant is dit een groot voordeel, de kans is dan ook dat je ingeschakeld wordt na het volgen van de opleiding tot copywriter.

Als tekstschrijver leren hoe je conversiegerichte teksten schrijft

Daarnaast is het zo dat je leert hoe je de doelgroep op een bepaalde manier moet aanspreken. Een klant moet immers wel een tekst hebben die lekker doorleest, het is de bedoeling dat de klant een bepaalde actie onderneemt. Nu zijn er natuurlijk nog veel meer voordelen die komen kijken bij het volgen van onze opleiding tot copywriter. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op, we helpen je hier graag mee verder.

Informerende, overtuigende en commerciële teksten schrijven?

Schrijf je dan nu in voor de SEO Copywriting Cursus!

Copywriting een natuurlijk talent? No way. Er zijn talloze technieken om:

 • Beter vindbaar te worden
 • Lezers te overtuigen
 • Meer online en offline verkopen te realiseren
 • Lezers van begin tot eind te boeien
 • Pakkende teksten te schrijven zodat lezers converteren

De vraag naar copywriters is in de laatste jaren flink gestegen.
Daar kun jij van profiteren.

40 Copywriting Technieken

40 bewezen technieken om te verkopen, te overtuigen en te informeren met jouw tekst.

 • Waarom is het getal 7 zo’n magisch getal in Copywriting?
 • Hoezo de ‘voordeel van het voordeel’ techniek ALTIJD werkt.
 • Waarom zorgt alliteratie voor vertrouwen en professionaliteit? (Succesvolle Salespages en de Beste Blogs)
 • Wat hebben Headings en CTA’s met elkaar te maken?
 • Waarom zijn opsommingen onmisbaar bij het verhogen van leesbaarheid?

Leren SEO teksten schrijven

Wil je lokaal gevonden worden? Benieuwd welke keywords je gebruikt om hoog te scoren in Google? Je leert:

 • Hoe belangrijk Keyword Density is.
 • Welke LSI keywords je wél en vooral niet moet gebruiken.
 • Waarom Lokale Vindbaarheid een goudmijn wordt.
 • Hoe je een SEO tekst meet en optimaliseert.
 • Wat Message Matching is en waarom het essentieel is.
 • Is SEO Copywriting wel te combineren met leesbaarheid?

Waar gebruik je copywriting voor?

Lezers overtuigen? Schrijven voor een hele specifieke doelgroep?
Teksten toepassen in één branche? Your International neemt je mee.
We behandelen:

 • UX Copywriting
 • Tekst technieken puur voor Social Media
 • Hoe je teksten inzet per branche
 • SEO teksten voor betere vindbaarheid
 • Offline copywriting

Alle soorten tekst komen aan bod, zo ook allerlei schrijfstijlen.

Aan de slag met teksten schrijven

Je bent er bijna klaar voor, maar eerst:

 • Uitleg over 5 Copywriting Tools.
 • Tips en adviezen van 8Copywriting Experts.
 • Wat verandert er het komende jaarop het gebied van Copywriting?
1

Vraag een proefvertaling of direct een offerte aan

Binnen 1 uur reactie van een van onze projectmanagers.
2

Laat ons jouw specifieke wensen weten voor het beste resultaat.

Na uitgebreid onderzoek over het onderwerp, een oriëntatiegesprek of een duidelijke briefing met eventuele terminologie garanderen we het beste resultaat.
3

We vinden de beste vertaler voor jouw content.

We houden rekening met ervaring binnen jouw sector, de gewenste doelgroep en de beste tone of voice voor het beste resultaat.
4

Aan de slag!

Na akkoord starten we direct met het vertalen van jouw content. We houden je vanzelfsprekend op de hoogte. Goed om te weten: projectmanagement is altijd inbegrepen, zo ook proofreading door een tweede vertaler
5

Oplevering en kwaliteitsgarantie

Wij hanteren een kwaliteitsgarantie. Mochten er binnen 14 dagen nog vragen zijn, zullen wij deze uiteraard samen doornemen en eventuele feedback doorvoeren.

Vul jouw gegevens in

en ontvang direct meer informatie

  Veel gestelde vragen

  Kan ik een gratis proefvertaling ontvangen?

  Zeker weten! Als je op zoek bent naar het vertaalbureau dat het beste bij jouw bedrijf past, is het niet vreemd dat je door de bomen het bos niet meer ziet – wij laten je graag kennismaken met onze kwaliteitsvertalingen. Je kunt een gratis proefvertaling van 250 woorden aanvragen, in elke mogelijke talencombinatie.

  Hoe garanderen jullie de kwaliteit van de vertaling?

  Wij garanderen kwalitatief hoogwaardig vertaalwerk door uitsluitend samen te werken met hooggekwalificeerde native vertalers. Als de vertaling toch niet voldoet aan jouw wensen, passen wij deze graag aan jouw feedback aan.

  Bovendien zorgen we ervoor dat we de vertaling altijd op tijd leveren. We hebben nog nooit een deadline gemist. In het onwaarschijnlijke geval dat dit gebeurt, vergoeden wij het volledige bedrag.

  Voor wie werken jullie?

  We werken momenteel samen met grote internationale beursgenoteerde bedrijven waaronder MyProtein en Blackhawk. Ook werken we regelmatig voor goede doelen.

  Meer dan 100 partners in Nederland bouwen op onze vertalingen. Wil je meer informatie over onze referenties? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  Doen jullie meer dan alleen vertalingen?

  Ja! Van oorsprong zijn wij internationale consultants en marketeers. Wij bieden onze klanten internationaal SEO keyword onderzoek, internationale marketingcampagnes en advies over importeren, exporteren en ondernemen in het buitenland.

  Wat kost een vertaling bij Your International?

  Goede vraag. Wij vertalen al vanaf €0,07 per woord!

  Wat voor teksten of documenten vertalen jullie?

  Er zijn nauwelijks documenten die we niet vertalen, we vertalen dus inderdaad vrijwel alles: van websites, flyers en blogartikelen tot boeken en gedichten. Het maakt niet uit hoe je de teksten bij ons aanlevert: je kunt ons een Word-, Excel- of CSV bestand aanleveren. Daarnaast werken we in verschillende Content Management Systemen waaronder WordPress, Magento en Joomla.